Maak geen peren wanneer je een appelboom bent!

De zon verwarmt mijn huid, terwijl het getjilp van de vogels mijn aandacht wegtrekt uit mijn boek. Er hangt een groene waas over de bomen van het verse jonge blad wat doorkomt. Je ziet dat de natuur bezig is om te ontluiken. De eerste knoppen laten zich al zien, langzaam van kleur veranderend, stiekem door laten schemeren in welke kleur ze tevoorschijn gaan komen. De koolmeesjes vliegen van tak naar tak en maken hun snaveltjes schoon aan de bast. Het voelt alsof ze al het oude (ruis) verwijderen van de takken en er beweging in zetten.

In deze rust voel ik het van binnen in beweging komen. Mijn ruis wordt er af geschraapt. Alles wat ik er zelf van vind en wat ik denk dat andere er van vinden, die blokkerende gedachten wat mij niet helpt, het vervaagd. Ik mag kleur gaan geven aan wat ik wens, wat ik wil laten bloeien! Mijn net gelezen tekst over ‘de Appelboom’ dringt des te dieper bij me binnen…. Dank je wel Lente!

Zoals een appelboom zeker weet dat zijn bloesem een voorbode is van het fruit, zo weet jij zeker dat jouw wensen een voorgevoel zijn van wat jij later zult beleven.
Er is echter wel een belangrijk verschil tussen jouw gang door de creatiespiraal en de gang van een appelboom door de seizoenen. Voor zover ons bekend is de appelboom zichzelf namelijk niet bewust. Een appelboom zal dus niet om zich heen zien om te kijken wat andere fruitbomen aan het doen zijn. Zou hij dat wel doen en ontdekken dat hij midden tussen de perenbomen staat, dan zou jij wel eens op het idee kunnen komen dat hij niet normaal is. Erger nog, hij zou kunnen proberen om peren te gaan maken.
Of stel je voor: hij had ouders waar hij als jong boompje regelmatig te horen kreeg dat je bescheiden moet zijn in dit leven en hij probeert in plaats van appels, kersen te maken. Kersen zijn per slot van rekening heel wat kleiner dan appels. Of hij heeft vrienden die hem proberen wijs te maken dat hij wel wat vrolijker zou mogen zijn en hij probeert het daarom met bananen.
Als een appelboom ergens goed in is, dan is dat in het produceren van appels. Appelbomen die proberen iets anders te maken dan appels, krijgen het bijzonder moeilijk en raken binnen de kortste keren ernstig gefrustreerd.

Uit het boek: De Creatiespiraal van Marinus Knoope

Wat kan je doen?
Probeer eens contact te maken met je eigen authentieke verlangens en weersta de verleiding om je wensen door anderen te laten beïnvloeden. Als jij namelijk ergens goed in bent dan is dat in het realiseren van datgene wat je zelf wenst. Wanneer je iets anders probeert te realiseren omdat anderen jou dat ooit aangepraat hebben, dan krijg je het moeilijk. Bovendien verspil je je tijd, want wat heb je er eigenlijk aan iets anders te realiseren dan dat wat je werkelijk wenst? Wat is het wat jij wenst? Waar mag bij jou de ruis vanaf om te gaan bloeien?

Liefs Tamara

Wil je graag dit inzicht delen?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *