Vreemd zoemend geluid…

Ik zag haar zitten! Heel ontspannen rustte haar fragiele pootjes op het blad. Indrukwekkende grote vleugels wijd gespreid en haar prachtige blauw groene kleuren glinsterde in de zon. Volledig in balans op de plek waar ze zat. Tot zij opvloog. Richting mij! Wegduiken heeft geen zin, ze had haar weg al gevonden. Voor ik het wist landde ze op mijn oor en hoorde ik haar vreemd zoemende geluid binnenkomen. Wat een bizar gevoel die kop van die Libel zo mijn gehoorgang in, en ……. Toen werd ik wakker!

Oké, Uhmmm wat was dit? Nu heb ik wel vaker vreemde dromen en waar ik zelfs lachend mee wakker kan worden. Maar dit keer schoot er gelijk een vraag in me op “Waar mag ik naar luisteren?” Deze vraag noteerde ik snel in mijn telefoon en langzaam viel ik weer in slaap.

Ik geloof dat dingen je opvallen om een reden. Alles is energie en hiervan voelde ik dat ik de betekenis mocht gaan opzoeken om helderheid te krijgen. Wanneer je bedenkt dat beelden een eigen taal op zich zijn, dan kan je naar veel aspecten kijken. Zo heb ik gekeken naar wat de kleuren mij konden vertellen. De betekenis van het oor (wat wil ik niet horen, waar mag ik naar luisteren). De algehele indruk van de droom. En ik zocht in het werk (boek) van Christiane Beerlandt de symboliek van het dier libel op en wat hieruit resoneerde met mijzelf.

Wauw! Libel, dank je wel. Ik heb je gehoord en je boodschap komt binnen!

Libel stelt draagkracht voor: het vermogen om zichzelf en heel sterke elementen te dragen, uit te dragen. Symbool voor datgene in de mens dat vraagt om een soort van: “Ja, neem het maar op! Het zit allemaal in je. Je kan het heus wel aan; neem je gereedschap of je tekenmateriaal, je huisgerief of creatie boren en beitels; neem het met je mee, deze bagage, deze talentenkist, en draag het op gevoelige wijze mee in het leven. Laat dit niet los, maar wees er verheugd op dit te kunnen meedragen in en met jezelf.” Een besef vloeit hieruit voort dat er iets mee moet gebeuren, dat je er niet mee kan blijven ronddragen, dat het op een of andere manier in vorm zal moeten worden gegoten. Zolang dit zich niet naar buiten brengt, wordt het in het lichaam zelf gedragen. Tot plots de opening daar is en ‘het’ wordt geboren, geopenbaard aan de wereld. Een lange dracht, een volhouden in het groeiproces; alles rijpt, alles wordt met rust en zelfzekerheid gedragen tot het ogenblik daar is om het gerijpte te baren, vrij te geven.…


Uit het boek: Als de dieren spreken konden…’ van Christiane Beerlandt (Oersymboliek in droom en werkelijkheid. Psychologische betekenis voor de mens)

Liefs Tamara


a

Wil je graag dit inzicht delen?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *